OM OSS| FODERVÄRD| VALPKÖPARE| OMPLACERING| | FODERVÄRD SÖKES| HEMSIDAN


Här bor vi med våra hundar :)


Jörgen & kennelmamma Johanna ;) :)


Några av våra pokaler vi tagit genom åren i både bruks, lydnad, bevakning och utställning.


Några av vinsterna vi tagit genom åren på utställning samt i Lydnad :)


Harley & Humla med husse i trädgården :)


Inne i rastgården på rottisarnas sida :) tittar man noga ser man mopsarna vid hundgårdsnätet som delar av hagarna :)


Lilla Lycka som Blev Bir-valp på sin första utställning.


Kennel Redvilla's har BIS och BIG placerat sig bland de bästa uppfödargrupperna på SKK och SDHK utställning :)


Vår Import INT UCH NORD UCH SE UCH NO UCH DK UCH FIN UCH Tangetoppen's Chubby Hubby "ELVIS" med matte Johanna.


Plexus och husse Jörgen tränar lydnad :)


(KORAD) LPI LPII (Uppflyttad Högreklas spår) Emona's Millenium Eraser "TYZON"


Johanna springer med vår SE UCH (Uppflyttad Högreklass spår) Faunus Butterfly "Troja" som även vann 10 stycken BIR och erövrade 6st BIS-plaseringar under sin tid hos oss :) Hon blev bla 2år i rad Best In Show på Bodens Brukshundklubb :)


Kennelmamma Johanna bär Redvilla's Ultimat ifrån strandpromenaden :) ..en valp bör inte gå långa promenader..lagom är bäst <3

 

VÄLKOMMEN TILL OSS PÅ KENNEL REDVILLA'S ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Vilka är vi?!!

Vi är ett par hundtokiga och idag Piteåbor som ägnar all vår tid och alla våra pengar på våra högt älskade hundar!! :) Matte heter Johanna Johansson född -75 i Göteborg har förutom hundsporten har ett stort intresse för foto & webbdesign detta har gjort att jag snickrat ihop denna hemsida för många år sedan till vår kennel för många år sedan.

Min första egna hund kom in i mitt liv 1995 i form av en Irländsk setter. Mina barndoms år fylldes av kaniner, fåglar, råttor, ormar, fiskar och senare även katt och häst men aldrig en egen hund. Som liten ”terroriserade” jag vissa grannar i kvarteret jag bodde då bara för att få umgås med deras hundar och om jag hade tur fick jag gå på promenad med någon också och då var min lycka gjord!! :)

Husse Jörgen Bäck född -69 i Luleå och jobbar som långtradarchaufför, har förr kört en hel del folkrace men som helt har satsat på hundsporten. Hans liv med hund startade redan vid födseln eftersom hans mamma födde upp någon kull då och det resulterade i att en av familjens schäfrar blev hans redan vid födseln är det sagt. Diana som hon hette följde hans sida, hon visste precis när han kom ifrån skolan och satt då på gården och väntade. :)

Vi blev förtroendevalda som kontaktpersoner för Svenska Rottweilerklubben i Övre Norrlands LO, där satt vi i många år innan vi kände att tiden inte räckte till och lämnade över ansvaret. Vi är båda utbildade mental A-figuranter idag sedan en tid tillbaka och matte är även allmänlydnads instruktör utbildad av SVENSKA BRUKSHUNDKLUBBEN.

Vi har sedan år 2000 då allt startade gått diverse olika bruks och IPO-läger, div olika kurser och utbildningar alla ledda av välkända och respekterade ”hundmänniskor” inom svenska brukshundklubben och SKK. Ex. bruksspår, viltspår, brukslydnad, IPO, Lydnads Lydnad, Mentalitet, problemhunden m.m. m.m ..

Vi har även deltagit på diverse föreläsningar allt från hundars leder med Lars Audell till Mental symposier med Kurt Blixt samt på årsmöten och kennelkonsulent möten. Vi har genomgått SKKs uppfödarutbildning; Juridik, Parning & Valpning, Genetik, Anatomi, Utfodring och Valpens beteende.

Vi har även gått Mopsordens uppfödarutbildning; SKKs organisation, regelverk och struktur, Juridik med bl a konsumentköplagen, SKK avtal, kennelkonsulentverksamheten, Anatomi, utställningar som avels utvärderingsinstrument samt Mopsens hälsa och "att tänka" på vid avel. SAMT Svenska Rottweilerklubbens uppfödarutbildning!
Allt för att förse oss med så mycket kunskap som möjligt inför vårt egna avelsarbete.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Hur började alltihopa??!

Ja, man kan lugnt säga att 99% av vår fritid går åt våra hundar och hundsporten utan att ljuga. Rottweilern har för oss alltid varit en av stor favoriterna av alla raser så långt vi kan minnas. Men det blev inte första valet för någon av oss, eftersom vi kände att vi inte var redo eller hade förutsättningarna för den typen av hund som rottweilern som ras faktiskt är och för vad den kräver. När vi då träffades i maj 1999 och det visade sig att vi hade samma nyfikenhet och intresse av denna underbara ras som Rottweilern verkligen är så skaffade oss vår första och gemensamma rottweiler.

..så år 2000 föddes han.. vår (KORAD)LPI LPII Emona’s Millenium Eraser "Tyzon". Han blev den som matte gjorde sin premiär med i utställningsringarna, på tävlingsplanen och senare även i bevakning. Matte och Tyzon lyckades ta sig till högreklass spår, ta lydnadsdiplom I och II, vi placerade oss på en hedrande 3dje placering bland alla ekipage i hela Sverige på 2004 års Svenska Rottweilerklubbs vandringspris Lydnadskannan!!

Vi sprang även ett X antal varv runt i utställningsringarna med mycket fina resultat och startade även utbildningen för försvarsmaktshund där Tyzon också gjorde mycket bra ifrån sig! Men så efter brukslägret 2005 började Tyzon visa symtom av smärta i sina dåliga leder vilket gjorde att vi fick bryta all form av målinriktad träning och efter en omröntgen beslutade vi att han skulle få bli pensionär och han levde sedan ett hyfsat smärtfritt liv i ca 2 år till innan det blev dags att ta farväl ..den hunden har satt djupa spår i våra hjärtan och gjort att vi nu brann för rasen mer än någonsin.

I oktober 2003 gjorde vi ett besök hos Gun Bergquist på Faunus kennel.. Den resan slutade med att vi åkte hem med ytterligare en rottis, en omplacerings hane som då var 2 år och 8 månader, han kom att bli KORAD LPI TJH SE UCH Faunus Plexus. Plexus grundades av matte under veckorna när husse jobbade men han kom att bli hunden som husse gick bruksläger ihop med och slutligen premiärade med på tävligsbanorna.

Inom tre års tid hade den hunden enbart med allmänlydnad i ryggsäcken nät han kom till oss blivit godkänd i lägreklass spår, tagit första pris i lydnadsklass I startad i lydnadsklass II, Svensk Utställningschampion OCH klar certifierad Försvarsmaktshund!! ..inte illa pinkat om vi får säga det själva ..detta bevisar om något att man KAN lära gamla hundar sitta!! :)

Sedan kom även KORAD LPI LPII SE UCH Faunus Amiral in i våra liv det var matte Johannas tilltänkta nya tävlingshund och han valde vi ur en kull på 12st valpar vi startade tävlingskarriären redan när Amiral var 1,5 år gammal och tog hem både första pris i Lydnadsklass I och uppflytt ur Appellklass spår på första försöket på !! :)

När Amiral var 3 år hade han redan LPI LPII, Uppflyttad till Högreklass spår och det svenska utällningschampionatet sprang han in med husse efter 4 utställningar var han champion!!..tyvärr skadades Amirals ena tå illa på en promenad vintertid på skaren och det slutade med att hans tå var tvunget att amputeras och detta gjorde att på sikt kunde han inte hållas i tävlingskondition utan problem och han blev pensionerad mitt i karriären ..men detta gjorde att vi fick behålla honom i 10 år.

SE UCH Faunus Butterfly"Troja" flyttade in hos oss som 4 månader gammal valp då första ägaren inte kunde ha kvar henne. Troja tävlade senare Jörgen med och blev uppflyttad högreklass spår!! Med Johanna sprang hon in championatet efter 3 utställningar och tog genom åren 10 stycken BIR och erövrade 6 BIS-placeringar!! Vi fick även en artikel i NSD då hon storslaget sprang in Best in Show 2år i rad på officiell Bruksutställning dömd av rasspecialist. :)

Något som vi också måste få tillägga är att vi är MYCKET glada och stolta över att få haft Gun Bergquist både som vår uppfödare och mentor. Varför vi just fastnat för Guns uppfödning är just för att hon lyckats kombinera bra bruksegenskaper med funktionell skönhet. Hon hade en enorm kunskap som vi anser varit en enorm trygghet för oss att kunna luta oss mot som ”nästa” generations uppfödare. Hennes kunskap har varit ovärderlig!! Tusen Tack Gun Bergqvist på Faunus Kennel för allt du har verkligen varit guld värd för oss <3

Även Mopsen kom in 2006 genom Gun på Faunus kennel hon heter SE UCH Faunus Apple Blossom eller som vi kallar henne Qiwi. De första mötena med mopsen var väldigt speciell och jag kunde inte förstå hur man kunde tycka rasen var vacker.. ..nej tvärtom tyckte jag de var ganska fula :) ..men ju fler möten det blev växte intresset och jag började läsa om dem och forskade en hel del på och till slut var jag fast!! ..och det var då Qiwi flyttade in samt efter en hel del tjat ifrån Jörgen!! :))) Idag ångrar jag inte en sekund att vi skaffat mops utan tvärtom och det är en underbar ras!! ..det som vet säger att de har en förmåga att föröka sig och ganska snabbt dessutom och det vet jag idag verkligen är sant!

Staffordshire Bullterriern tittade vi på i många år innan vi gjorde slag i saken 2011. Men efter lite efterforskningar och när vi kände oss varma i kläderna med Mopsen som ras var det dags ..det var då vi tog att ta kontakt med Rosemary på Kronsäter's kennel ..det var hennes hundar som vi fastnat för på sikt och efter första mötet på Stora Stockholm så gick det ganska snabbt.. vi åkte och tittade på en av Rosemarys kullar ca 6 månader senare och trots att vi bestämt att börja med en tik och när det sedan visade sig att det kommit ett återbud på en hane ur samma kull som Jörgen fastnat för så var det kört ..det följde två Staffordshire Bullterriers hem den gången.. Kronsäter's Humla och Kronsäter's Hassel.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Var finns kenneln?!

Vi bor i en liten by som heter Roknäs som ligger ca 1,6mil utanför Piteå stad. På landet i villa med stor tomt och fritt läge där möjligheterna för hund och kennelliv är mycket goda. Det har gjort att vi idag lever med tre olika raser, alla våra hundar lever med oss inne i vårt hem. Vi har även tillstånd godkänt ifrån Länsstyrelsen för den storlek på verksamhet vi bedriver idag!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Hur uppkom kennelnamnet?!

Kennelnamnet Redvilla's ur Rottweilerns historia ..Rottweilern har fått sitt namn efter den gamla riksstaden Rottweil i södra Tyskland. Men innan staden kom att kallas Rottweil, på den tiden då när romarna kom att tappa kontrollen över staden, ersattes det gamla romerska namnet Arae Flaviae med Rote Will, som direkt översatt till engelska blir Red Villa.

Detta eftersom alla byggnader i den gamla riksstaden var uppbyggda med röda tegelplattor eller rött tegel. Det är just i från denna lilla bit av rottweilerns historia som vår inspiration till vårt kennelnamn Redvilla's kom!! Sedan så förutom att vi bor i ett rött hus så bor vi ju också i Norrbotten där det finns gott om just röda hus så då har det ju en viss symbolisk betydelse också förstås!!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Varför just Rottweiler?!

Rottweilern är en respekterad brukshund med framgångar inom flera bruksgrenar. Att rasen dessutom skall ha alla de egenskaper som förknippas med en effektiv brukshund som mod, nervfasthet, naturlig skärpa samt vara arbetsvillig och följsam gör rasen till något alldeles extra. Dessutom är en Rottweilern med korrekt exteriör, utstrålning och karisma en hund med något utöver det vanliga anser vi. Rottweilern ÄR den ultimata allroundhunden!!

Dessutom är rottweilern är en av de brukshundsraser som besitter förmågan av att mycket tydligt kunna "slå av" på hemmaplan och "slå på" i arbete. Det gör att detta är rasen som tilltalar oss mest och passar oss perfekt eftersom vi är rejält bitna av hundsporten med allt vad den innebär samtidigt som vill kunna ta det lugnt vissa perioder också.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Varför just Staffordshire Bullterrier?!

Jag skulle vilja säga lite enkelt att Staffordshire Bullterriern är kanske som en medelväg mellan brukshunden och sällskapshunden. De älskar att vara social och det är definitiv ingen vakthund samtidigt som de är en robust framåt medelstor hund som gärna hänger med på det mesta!! :) Det är en ras som lär sig snabbt och mycket väl kan prestera på tävlingar likväl som på utställningar samtidigt som de fungerar utmärkt som bara sällskapshundar bara de får utlopp för sin aktivitet på något annat sätt. Mentalstimulans, rörelse och återhämtning/vila mår alla hundar oavsett ras bra av att få i det långa loppet!! .. BALANS är ledordet!! :)

Ur Staffordshire Bullterrierns historia ..Staffords har sina rötter i Black Country som ursprungligen är ett specifikt kolgruveområde, men numera ett samlingsnamn för de väldiga gruv- och industriområdena i och runt Birmingham, Staffordshire och Midlands. Dessa områden var oerhört tättbefolkade och barnrika och i sådana miljöer var det förstås ett krav att hundarna var absolut pålitliga och då inte minst mot barn. Inte för inte kallas de “The Nanny Dog” hemma i England.

Varje ansats till aggressivitet mot människor ledde till att hundarna togs bort helt enkelt. Staffordshire Bullterrier är alltså avlad för tillgivenhet och vänlighet och användningsområdet är sällskap och utställningar. På senare år märks allt fler Staffords också i agility och lydnadssammanhang.
Info. hämtat ifrån
Staffordshire Bull Terrier klubben.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Hur går tankegången & vad bygger vårt avelsmål på?!

Ja vi anser att A och O i avelsarbetet bygger på ärlighet och självkritik! Man ska akta sig noga för att bli "hemmablind" för då är man säkerligen ute på hal is. Vi kommer alltid att ställa oss frågan.. kan denna hund tillföra något i aveln och i så fall vad?!

Vi anser inte att alla hundar ska gå i avel, ett avelsdjur bör man ställa höga krav på!! De hundar som går i avel skall tillföra uppfödningen såväl som rasen något. Vårt mål är att försöka bevara det som är bra samt eftersträva att avkomman ska bli bättre än föräldradjuren!

Endel tror som ex. att när det kommer till vissa rasers sjukdomsbild så handlar allt om leder och det som finns "på papper" men det finns andra svåra sjukdomar som man också måste ta på allvar och som är minst lika viktiga att jobba mot för att undvika.

Det är varje uppfödares skyldighet att ta sitt ansvar att läsa på samt göra efterforskningar och att alltid verka aktivt för att undvika dom. MEN självklart.. ingen kan skydda sig mot alla sjukdomar till 100%..genetik och arvsgång är ju inte alltid självklar!

Vi lägger såklart stor vikt på att få fram mentalt bra, friska och sunda hundar ..men glömmer för den delen inte bort den exteriöra delen vilket vi tror med all säkerhet går att kombinera!

Idag har vi valt att sluta föda upp Rottweiler & Mops läs gärna mer under valpar!!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

 

TILL TOPPEN