V-KULLEN FÖDDA: 2016-02-26 (3 Hanar + 4 Tikar)

..klicka på collaget för förstoring..~STAMTAVLA~


KULLA GULLA'S MYSLOW "MULLE"

e. KORAD IPO/BHPI IPOI IPOII IPOIII SE UCH SE B(IPO)CH
Just Ask Yale (JLPP=Fri/Clear)

u: Kulla Gulla's Joyce


***********************************

Fulltandad & korrekt bett.

Höjd: 66 cm
ED: UA(0)
HD: A (Utmärkta)
Känd Mentalstatus MH
JLPP: N/N (fri)

***********************************

Mulle är min 3e rottweilerhane. Jag behöll honom för att han går på mödernet i rakt nedstigande led till min stamtik Deminas Hulda. Hulda – Cragge (Copernicus) – Daga – Grizzla – Joyce – Mulle. Detta är linjer som jag är väl förtrogen och väldigt trygg med. Cragge (Copernicus), en av de bästa hundar jag tränat nån gång, så rolig och med på allt. Tävlades i spår, sök och lydnad. Cert på utställning.

Hans dotter Daga som hade otaliga 1a pris i elitklass lydnad (SE LCH), uppflyttad högre spår, högt korad och CERT på utställning. Daga fick Grizzla som också blev svensk lydnadschampion tävlades i både spår, sök och IPO. Korad och en riktig allroundhund. I kullen efter Grizzla tog jag en halvfodertik, Joyce, som är precis som sin mamma Grizzla. Härlig att jobba med, alert och har det mest optimala skyddsbett jag sett på någon rottweiler, så naturligt fullt, fast, hårt och lugnt! Att inte Joyce är tävlad beror på en olycklig familjesituation för fodervärden.

Efter Joyce behöll jag då Mulle (Myslow). Han är precis som sina förfäder en riktigt trevlig hund att jobba med. Han är livlig och har ett stort föremålsintresse. Framförallt är det bollar som är hans stora passion i livet. Han är helt enkelt bolltokig och kan hålla på i timmar. Det enda som kanske slår den gröna (favorit!) bollen är då skyddsärmen. Vi har tränat lite IPO-skydd och även där visar han sig ha goda egenskaper för sporten. Riktigt fina bett och ett härligt engagemang. I lydnaden är Mulle förig och samarbetsvillig. Vad gör man inte för sin boll? Han tröttnar inte och jag behöver inte jobba med motivationen på honom. Han är ”på tårna” hela tiden. Som spårhund är han noggrann och metodisk, med nosen koncentrerat i spårkärnan hela tiden. Mulle är en av de snyggaste hundarna som kennel Kulla Gulla fött upp, vill jag påstå.

Alla valpar i den kullen blev bra. Mulle är ca 66 cm hög, kraftfull benstomme, rejäl skalle med djupt stop, bra detaljer som välburna öron, medelbruna ögon, väldigt vackra, skarpt avgränsande djupröda tantecken och mörkt munpigment. Han har en korrekt topline, välburen svans, lagom vinklad fram och bak och ett kraftfullt, vägvinnande steg i rörelse. En utmärkt rasrepresentant helt enkelt. Nu har jag då tyvärr varken ställt ut honom eller tävlat med honom, men det beror inte på hundens kapacitet, det beror på mig som ägare.

Lyckligtvis nedärver inte valpar sina föräldrars meriter utan deras egenskaper, och man kan utläsa många merittyngda hundar i stamtavlan som talar sitt tydliga språk. Mulle har en valp efter sig sedan tidigare, KG’s Nemo som är en suveränt trevlig individ.

// Lotta Syvertsen; Kulla Gulla's.

***********************************

 

 

 

REDVILLA'S TARANTELLA "TEQUILA"

e:
KORAD SE UCH LPI LPII
Faunus Amiral


u: KORAD
Dürbach's Evita


***********************************

Fulltandad och korrekt bett.

Höjd: 60 cm

ED: UA(0)
HD: B (normala)
Ögon: UA
Känd Mentalstatus MH.

Utställd officiellt med:

Very Good

***********************************

Tarantella eller Tequila som hon kallas till vardags kom till hennes nuvarande ägare Lismari som 14 månader gammal och tyvärr rätt otränad då hennes tidigare ägare insåg att tiden inte fanns. En hund som Tequila var redan som valp en av de mest aktiva och oräddaste av dem alla.
Jag och Jörgen minns så väl henne "bulldosa" fram så de andra valparna flög som käglor åt alla håll. :D

Lismarie hennes nuvarande matte har jobbat många år inom försvaret och med flera hundar i tjänst som hon utbildat och kört upp till väktarhundar, hon äger även vår uppfödda Redvilla's Strega som idag har ett kanon miljötest samt godkänt anlagstest för väktarhund.

Lismarie har berättat sedan dag 1 när Tequila kom hur hennes tränare lovordat henne som hund under träning och hennes vilja och arbetskapacitet är mycket stor!!


Samtidigt i detta paket är hon en social tjej med huvudet på skaft!! Hon är en tik med hjärtat på rätta stället och älskar att gosa och gör det gärna ofta hemma.

PÅ MH-banan utförde hon tillsammans med Lismarie i kopplet ett MYCKET fint MH hon stod stadigt på jorden trots om placering, hon löste allt mycket fint samt inga som helst kvarstående rädslor. Mycket imponerande.

Hon har dessutom hittills varit en mycket frisk och kry hund tillsammans med hela T-kullen och de blir 4 år nu i januari och då känner vi helt klart att detta är en hund vi gärna vill satsa på och gärna vill ha valpar efter.
Hon är ju dessutom dotter till hundar vi haft i våra ägor som vi kan utan och innan till och det är hundar som båda haft exteriör, mentalitet och arbetskapacitet!!

Detta är en kombination vi tror otroligt mycket på och vi tror det kommer att ge om det genererar i valpar mycket stabila, aktiva & arbetsglada hundar med sund kropp och knopp!!

 

//Johanna Johansson, Redvilla's

 

***********************************

 

 

 

 

 
Scrolla ner för bilder!!!

KÖN
MÄRKT
NAMN
ED
HD
ÖVRIG HÄLSA
MENTAL
TÄVLING/TJÄNST
UTSTÄLLLNING
Grön

Redvilla's Viking "Grim" (Arvidsjaur)

UA (0) A
(utmärkta)
Ögon: UA     inoff:
BIR!!
2a Bästa Hane
Svart
Redvilla's Vulkan "Harry"
(Boden)
(0)/2 A
(utmärkta)
Ögon: UA MH   klassvinst-junior
Excellent
BIR-valp!!
HP
Blå

Redvilla's Viper "Paavo" (EXPORT FINLAND)

           
Röd
Redvilla's Vendetta "Vendetta"
(Malå)
UA (0) A
(utmärkta)
Ögon: UA MH    
Orange

Redvilla's Venus "Venus"
(Uppsala)

UA (0) B
(normala)
Ögon: UA
JLPP: N/N (fri)
MH    
Gul
Redvilla's Valeria"Valeria" (Rasmyran)
(0)/1 A
(utmärkta)
Ögon: UA      
Rosa
Redvilla's Valentina "Doris"
(Umeå)
UA (0) A
(utmärkta)
Ögon: UA MH    

 

Kicka på bilderna för förstoring!!

Redvilla's Viking 6 veckor


Redvilla's Vulkan 6 veckor


Redvilla's Viper 6 veckor


Redvilla's Valeria & Redvilla's Venus 6 veckor


Redvilla's Valentina & Redvilla's Vendetta 6 veckor


Redvilla's Vendetta 6,5 veckor som stannar i kenneln


3 av tikarna 6,5 veckor


1 av hanarna 6,5 veckoren av hanarna 6,5 veckor


en tik 6,5 veckor


Redvilla's Vendetta 5,5 veckor


Redvilla's Venus 5,5 veckor (bibehåller avelsrätten)


En tik


en av tikarnaHela gänget

 

 

 

 

 
Bilder på Föräldrarna!! Klicka på bilderna för förstoring..
Mulle

 


MulleMulleMulle

 


Mulle

 


Mulle

 


Mulle


 

 


 

 


 


***********************************

Tack snälla Lotta på Kulla Gulla's Kennel för att vi får låna din fina Mulle samt lånet av bilder <3

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

till toppen

 

KULLAR >> ROTTWEILER >> R| S| T| U| V| W