Tyvärr, inga Mopsvalpar planeras!

Vi kommer att lämna som uppfödare av rasen Mops som det ser ut idag. Vi kan med stolthet blicka tillbaka på de fantastiska åren vi haft med rasen! ..här en liten tillbaka blick för er som är intresserade och vill läsa

..Året 2006 kom vår första mops till oss SE UCH Faunus Apple Blossom eller Qiwi som hon kallades till vardags som också blev vår stamtik och vår första ”Mops-champion”, hon blev mamma till vår R- och S-kull.

Vi har tillsammans med våra valpköpare och vänner genom åren som gått premierats med en heldel fina meriter på våra mopsar, vår import ifrån Norge (Tangetoppen’s Chubby Hubby) som faktiskt erövrade CACIB i våra 4 Nordiska länder och var därmed berättigad sitt C.I.B, han placerade sig redan som valp som Best in Show-valp på SKK arrangerad utställning och som vuxen visade han sig även i BIG-ringen i både Sverige och Finland. Ifrån vår egna uppfödning kom senare en mopsdam som såldes till Kronsäter's Kennel hon skrapade ihop ärofyllda titlar även hon och fick kalla sig Svensk Juniorvinnare -12 SE UCH FI UCH NO UCH NORD UCH C.I.B Redvilla's Tasteful Tiny Fairytale).Vi har premierats till Bästa Uppfödare med HP samt placerat oss och vunnit Best in Show-uppfödargrupp officiellt!!

Vår uppfödning har även premierats med 4de(res) bästa Veteran på Crufts, 5te bästa öppenklass tik Crufts 2016, bästa tik på årets Mops i ”hemlandet” England 2015, tagit CACIB på Amsterdam Vinnare 2014, 3dje placering (unghund) Crufts 2014, BIM & CACIB i Genevé 2013, bästa valp på Amsterdam Vinnar utställningen, bästa valp på mopsspecial i England! Redvilla's Unplugged Silver Bells har inte bara hunnit med dessa fina resultat hon har även 0 på BOAS-testet i England med flera år på nacken!!

Vår Australienska Champion AUS CH Redvilla's Tripled Without Shame som under sin karriär tog Best in Show 2!!!! (över 1000 hundar), ett flertal BIG, Ett flertal BIR, Best in Show-junior, Best in Show-junior, Best in Show Valp i Australien & Nya Zeeland. Vi har Köpenhamns Junior vinnare 2014 samt några enkla och dubbla champions i våra Nordiska länder! Vi avslutade även vår egna utställningskarriär med Mops vi haft hemma innan pandemin med 2 BIM & 2 BIR samt 2 Championat på 4 utställningar! (Jag har säkert glömt något eller någon, ber om ursäkt i förbyggande syfte i såfall)

Vi lämnar nu rasen med några av de sundaste Mopsar i ägorna kan jag med mycket gott samvete säga. Vi har verkligen jobbat hårt med målet att få fram friska & sunda rastypiska mopsar med mest medgång men som alla andra har vi även haft några motgångar med allt vad det innebär! Men när jag blickar tillbaka känner jag mig stolt över vad vi presterat och representerat, de fina lovorden vi fått ifrån flera domare på utställningar och uppfödarkollegor och hur mycket fantastiskt vi har lärt oss med åren som dvärghundsuppfödare, det är absolut inget vi ångrar nej tvärtom!

I dag med vår erfarenhet av uppfödning av 3 olika raser så har alla sina prövningar, utmaningar och även sin tjusning! Men var sak har sin tid och sin tjusning och inget är skrivet i sten så vi känner idag att vi uppnått så många av våra mål med rasen samt att vi med tid och erfarenhet stävar efter något annat idag än vad vi anser rasen kan erbjuda oss därav vårt beslut! Summa summarum det känns som vi lämnar rasen som man ska göra ..med flaggan i topp och en massa kunskap som är ovärderlig i ryggsäcken!!

Vi vill också avsluta vår ”Mops-resa” med att säga TACK till våra valpköpare & till de uppfödare som som hjälp oss och stöttat oss och även ett tack till de som hört av sig om valp nyligt och till de som redan visste att vi skulle lämna rasen och som har uttryckt att det är en sorg & förlust ..det värmer våra uppfödarhjärtan! Vill också passa på att säga till våra valpköpare därute som har mops ifrån oss nu att vi finns här oavsett vad så ni vet att vi lämnar er inte i sticket alls, det är bara kontakta oss om det är något, vi vill fortfarande veta hur våra små mår och hur det går där ute fortsatt hela deras liv!

Finns såå mycket mer vi skulle vilja berätta och dela med oss om vår resa med rasen men då blir det en nog en bok! Tack för ordet! :)

klicka på bilden för förstoring..


***********************************

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

till toppen

 

VALPAR >> MOPS